18:38 h. Viernes, 15 de Diciembre de 2017

Clara Castrillo s'encabrona amb Cel Obert

Carta en resposta a l’article publicat en la revista Cel Obert número 146, titulat com “A la taula d’en Bernat, qui no hi és…”, signat per Eulàlia Olivet


 

xarxa de diaris  |  20 de Febrero de 2017 (09:21 h.)
Más acciones:

Benvolguda Eulàlia Olivet,

Si bé és cert que tant jo personalment com l’assemblea de la CUP de Blanes en general sempre mirem de mantenir-nos al marge del que es publica a la premsa per tal de no entrar en polèmiques absurdes i, sobretot, per respectar la llibertat d’expressió d’aquells que en formeu part, aquesta vegada sento que he de defensar-me d’algunes insinuacions fetes al text  “A la taula d’en Bernat, qui no hi és…”, publicat al Celobert núm. 146. Em refereixo particularment a la frase “potser creia que no guanyaria i va decidir saltar del vaixell…”.

En primer lloc, m’agradaria aclarir que tinc molt clar que la meva obligació com a regidora és assistir als Plens municipals, i que mai me’n saltaria cap per res que no fos necessitat absoluta. Mai he faltat a un Ple per un viatge de plaer, per unes vacances o, com insinues a l’article, per raons polítiques. Potser hem fallat a l’hora d’explicar les raons de la meva absència els últims tres Plens, hem estat ingenus i hem pensat que se sobreentenia que des de la CUP mai actuaríem d’una manera tant irresponsable, El fet és que recentment la meva situació laboral ha canviat i no disposo de la mateixa disponibilitat que abans, però és que a més a més vam dir des del primer dia que vam entrar a l’Ajuntament que la política no era una professió per a nosaltres, que no vivim d’això i que, per tant, les nostres feines, és a dir, les nostres professions i la font dels nostres ingressos, són irrenunciables. Com hem explicat diverses vegades, les regidores de la CUP de Blanes donem les indemnitzacions que rebem per part de l’Ajuntament al partit i a entitats de la vila a través de la iniciativa “Diners al carrer”. Per tant, no vivim de la política, per moltes hores que hi dediquem.

En segon lloc, i pel que fa a la moció a la qual et refereixes a l’article, com a CUP hauríem d’explicar que vam informar amb antelació de la meva absència al Ple de desembre a la resta de partits independentistes i els vam proposar de retrassar la seva presentació al Ple de gener, però ells van considerar que no calia.

En tot cas, tant jo personalment com la resta de membres de l’assemblea de la CUP de Blanes ens oferim per resoldre qualsevol dubte que et generin les nostres actituds o els nostres posicionaments. Ens podem escriure un correu, trucar-nos a quedar per fer un cafè i contestarem encantats totes les preguntes que ens facis.

Atentament,

Clara Castrillo

 

 

ANTECEDENTS:

Ball de Plaça

EULÀLIA OLIVET. Lliurepensadora i hel·lenista

 

A la taula d'en Bernat, qui no hi és...

 

L'ingrés de Blanes a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), ha quedat penjat d'un fil d'Ariadna. Hi ha qui diu que el Procés és un laberint o inclús alguna llengua botiflera assegura que és una ratera. Després de guanyar fa uns mesos el Sí a la consulta ciutadana, la votació en el ple ha vist un empat a 7 i 5 abstencions. Dos regidors no han assistit al sufragi per motius laborals l'un, i de salut, l'altre.

ERC ha demanat que es torni a avaluar la proposta exposada per l'ANC de donar suport al referèndum i a la coordinació amb l'AMI. El ROM ho certifica: en cas d'empat, s'ha de fer una segona votació i si es mantenen les taules, ha de decantar la balança el vot de qualitat de l'alcalde.

Reconec que l'independentisme té un elevat poder de mobilització, motiu que explica el resultat favorable a l'adhesió a l'AMI en la consulta popular celebrada temps enrere. L'unionisme a Blanes, presenta el mateix tarannà que ha ofert i oferirà el govern d'en Mariano: deixar-les veure passar, immobilisme exasperant, per mandra o per ignorar la realitat i demostrar que molts ciutadans viuen en una mena de bombolla aïllant.

Sabíem, a priori, que els regidors constitucionalistes sumen majoria (PSOE, comunistes, PP i Ciudadanos: 11 de 21) i que la marca blanca de Podemos, Batega (2 regidors), faria el seu paper de NS/NC, tot i que els resultats han dit que els ciutadans de Blanes han escollit el Sí i aquest partit novell, resultat de la nova política, hauria de secundar la voluntat del poble. La democràcia, originaria de l'antiga Grècia, per definició és el sistema de govern basat en el principi de la participació igualitària de tots els membres de la comunitat en la presa de decisions d'interès col·lectiu. Res més a dir. No em sembla que siguin gaire coherents amb els seus postulats.

Resulta però, que podria haver guanyat el Sí en la votació dels nostres representants electes per circumstàncies de la vida, però la victòria no ha estat possible perquè els catalans sempre esbiaixem en els moments crucials, com deia en Gaziel. No tenim el do de l'oportunisme. I a vegades no tenim sentit d'estat.

El nostre batlle ha triat abstenir-se per quedar bé amb els seus socis de govern (La antiga CiU i ERC) i per no ser defenestrat pel seu propi partit, el PSOE, aquells qui garanteixen mantenir l'status quo al regne de Castella. La meva bona memòria recorda haver vist a l'honorable senyor Lupiáñez -encara no era alcalde però si regidor- a la diada de l'11 de setembre de 2014 formant part d'aquella V entre Diagonal i Gran Via. En una de les altres jornades reivindicatives històriques on servidora ha assistit, vaig compartir bus amb una de les seves filles. Si el nostre batlle fos coherent, abandonaria el partit on milita, aquell PSC desballestat on el seu lider, el ballarí Miquel Iceta, ha arribat a calumniar els independentistes comparant-los amb els nazis.

No podem obviar que un regidor de la CUP no ha assistit a la votació per motius laborals, quan té tota la potestat per faltar a la feina a resultes de ser un càrrec electe. Potser creia que no es guanyaria i va decidir saltar del vaixell... però els astres s'havien alineat a favor i la Victòria podia ser nostra. Els hi sona la frase citada uns paràgrafs més amunt de no tenir sentit d'estat? Ens comportem com un país de fireta. La CUP sempre més papista que el papa. L'empat no és una tragèdia grega. Sembla una òpera bufa.

L'Estat espanyol producte del regim del 78, no tolera que la seva colònia s'expressi.

Catalunya no pot decidir el seu futur. Blanes va escollir democràticament que vol formar part de l'AMI. Si els unionistes i els del dret a decidir (Podemos) no han seduït els seus votants perquè s'escoltés la seva veu a les urnes, que s'ho facin mirar. Això és desídia. El vot de qualitat de l'alcalde podria decidir perquè els qui s'han absentat, en una segona volta, sumarien un vot a cada opció (ara, empataríem a 8). Sembla però, que el senyor Lupiáñez vol imitar les tàctiques de governar marianistas i no es mourà de la postura enrocada -alguns en diuen ser diplomàtic- cosa que sí va fer a la consulta de la C-32, recolzant els interessos dels poderosos, ell que vol seguir fent lluir el carnet d'un partit que fa decennis que ha deixat de ser d'esquerres. Mai serem tan civilitzats com els grecs.

 

 

L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ:

El grup d'ICV-EUiA va demanar la votació electrònica en la junta de portaveus. Per Víctor Catalan (ICV-EUiA), “els regidors són en el ple en representació dels votants i de l'assemblea [de la formació]; si hi ha una absència justificada, s'hauria de poder votar igualment”.

L'equip de govern de Blanes (PSC, CiU i ERC) autoritzarà el vot electrònic en els plens. El segon tinent d'alcalde i portaveu d'ERC, Àngel Canosa, veu bé incloure aquesta possibilitat en casos excepcionals, aprofitant que els grups treballen per modificar el reglament orgànic municipal (ROM).