Imprimir

Biblioteca comarcal accedir a diaris de tot el món

xarxa de diaris | 04 de enero de 2018

La Diputació lliura 70 tauletes a una desena de biblioteques gironines en una prova pilot per reduir l’escletxa digital.

Els aparells disposen d'una selecció d'aplicacions per a infants i adults.

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona ha posat en marxa una prova pilot per afavorir l’ús i el coneixement de la tecnologia mòbil entre els usuaris de les biblioteques públiques.

Està pensat sobretot per a la gent gran i infants.

S’han distribuït un total de setanta tauletes a deu biblioteques tenint en compte el nombre d’habitants coberts a cada indret.

Les biblioteques escollides són les de Banyoles, Blanes, Figueres, Girona (Biblioteca Salvador Allende), Olot, Palafrugell, Palamós, Puigcerdà, Ripoll i Santa Coloma de Farners. Les tauletes disposen d’una selecció d’aplicacions mòbils per a infants, joves i adults, i d’accés a diaris i revistes de tot el món.

També s’ha desenvolupat una aplicació web i una altra per a Android amb la finalitat de gestionar les tauletes remotament des del Servei de Biblioteques.

El projecte vol contribuir a la inclusió social des de la biblioteca pública per reduir l’escletxa digital, especialment entre els més joves i les persones grans.

Es tracta d’una prova pilot que, en funció dels resultats, podria estendre’s a més biblioteques.

La iniciativa s’emmarca en l’objectiu de prestar serveis de suport a les biblioteques municipals i promoure accions que garanteixin als ciutadans la formació en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i l’accés a la informació.

El Servei de Biblioteques de la Diputació ha estat capdavanter en la implantació i formació en les noves tecnologies.

Va propiciar, per exemple, que la demarcació de Girona fos la primera de l’Estat a connectar les seves biblioteques públiques a Internet.

D’altra banda, el servei també és conegut per la utilització de programari lliure en una concepció cooperativa de treball de les biblioteques.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección http://diaridblanes.opennemas.com/articulo/cultura/biblioteca-comarcal-accedir-diaris-tot-mon/20180103232214006091.html

Diari de Blanes
© 2020 Diari de Blanes

Redacció: Rambla Joaquim Ruyra, 65, 1º-B, 17300 BLANES

Telèfons: 972331259 - 676361312

E-mail: diaridblanes@gmail.com


     
Desarrollado por Openhost con:      
OpenNeMaS CMS OpenHost S.L. Opennemas CMS